Plivačice i plivači Plivačkog kluba Sisak Janaf, njih ukupno 85, nastupili su prošli vikend na 50 metarskom zatvorenom bazenu ŠRC Sisak u Sisku na ljetnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske, Regija 4. Na natjecanju je nastupilo dvjesto sedamdeset natjecatelja uzrasta od početnika do seniora iz teritorijalno najveće regije u Hrvatskoj koja obuhvaća plivačke klubove iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Virovitice, Koprivnice, Čakovca, Varaždina, Varaždinskih Toplica, Tuheljskih Toplica i Siska. Natjecanje je po rangu važnosti drugo odmah iza državnog prvenstva i odvijalo se dva dana, podijeljeno u četiri dijela.
Prema propozicijama organizatora Plivačkog saveza Hrvatske, plivači iz svih klubova u regiji plivali su u kategorijama seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta, mlađih kadeta i početnika 17 individualnih plivačkih disciplina i 4 štafetne utrke. Radi se o iznimno zahtjevnom natjecanju jer se u kratkom vremenu pliva velik broj disciplina. Starijim kategorijama plivača (juniori-seniori) to je jedno od zadnjim natjecanja za isplivavanje potrebnih normi za ljetno državno prvenstvo koje se održava u Zagrebu od 18. do 21. srpnja, a najmlađim natjecateljima to je zadnje i najvažnije natjecanje u sezoni. Na regionalnim natjecanjima prema Propozicijama medalje se dijele samo u kategorijama početnika i mlađih kadeta, te kadeta, a ostalim kategorijama na razglasu se objavljuju postignuti rezultati.
U kategorijama početnica i mlađih kadetkinja, medalje su osvojili: Antonia Šapina bronca na 50 m slobodno i srebro na 50 m leđno, Ema Viljevac zlato na 100 m delfin, bronca na 200 m mješovito, srebro na 400 m slobodno i bronca na 100 m leđno te Sara Kirin bronce na 400 m slobodno i 100 prsno. Kod dječaka, početnika i mlađih kadeta; Sebastijan Špehar srebra na 50 m slobodno, 50 m leđno, 200 m mješovito i 50 m delfin, dok je zlato osvojio na 100 m leđno, Goran Vujić zlata na 50 i 100 m prsno i bronce na 50 i 100 m delfin, te Ivan Mitar srebro na 400 m slobodno i broncu na 200 m mješovito.
U kategorijama kadeta, medalje su osvojili: Tea Lužaić zlata na 100 i 200 m delfin i 200 m mješovito, te srebra na 200 m leđno i 400 m slobodno, Maja Sigur zlatne na 200 m leđno i 100 m prsno, te broncu na 800 m slobodno, Paula Lončarević zlatnu na 400 m mješovito, srebro na 100 m slobodno i bronce na 200 m leđno, 400 m slobodno i 200 m mješovito, Jana Pavičić na zlato na 200 m prsnosrebro na 400 m mješovito i bronce na 100 m leđno i 200 m slobodno, Monika Malović srebro na 100, a broncu na 200 m prsno, Nina Podrić: srebro na 200, a broncu na 100 100 m delfin, te Lovro Olah srebra na 100 m delfin i 100 m slobodno.
U štafetnim utrkama,na 4×50 m slobodno u konkurenciji početnika, štafeta u sastavu Gregor Stojanović, Antonia Šapina, Mislav Kivač-Podnar i Klara Čarapar osvojila je brončanu medalju, mlađe kadetska štafeta 4×100 m mješovito i 4×100 m slobodnoMarko Vujnović, Goran Vujić, Sebastijan Špehar i Ivan Mitar u kategoriji mlađih kadeta osvojila je zlatnu medalju.
U kadetskim štafetama, na 4×200 m slobodno Tea Lužaić, Maja Sigur, Jana Pavičić i Paula Lončarević osvojile su zlatnu medalju, a Monika Malović, Nina Podrić, Marta Kirin i Olivera Šćrbak srebrnu, dok je kod dječaka štafeta Lovro Olah, Domagoj Klasnić, Karlo Tomić i Ivan Senčar osvojila također srebrnu medalju.
U štafeti 4×100 m mješovito, Maja Sigur, Monika Malović, Tea Lužaić, Marta Kirin osvojile su zlatnu, a štafeta Olivera Šćrbak, Nina Podrić, Jana Pavičić, Paula Lončarević srebrnu medalju, isto kao i muška štafeta Lovro Olah, Domagoj Klasnić, Karlo Tomić i Ivan Senčar.
U štafeti 4×100 m slobodno, Maja Sigur, Monika Malović, Jana Pavičić, Tea Lužaić osvojile su zlatnu, Nina Podrić, Olivera Šćrbak, Marta Kirin i Paula Lončarević srebrnu, a dječaci Lovro Olah, Domagoj Klasnić, Karlo Tomić i Ivan Senčar. brončanu medalju.
U kategorijama od mlađih juniora do seniora (po Propozicijama natjecanja, nisu se dijelile medalje, već su se na razglasu čitali postignuti rezultati), na natjecanju je nastupilo 12 plivačica PK Sisak Janaf; Šarar Ema, Peternel Lea, Gavranović Matea, Golem Petra, Vukić Vanessa, Radić Laura, Kušan Paulina, Brnad Nola, Vidović Korina, Polanec Morena, Pancirov Nika, Rafaj Klara Ana i 14 plivača, Ricardo Rimay, Domagoj Malić, Karlo Grabić, Matija Lukić, Josip Budimski, Stefan Brnad, Aldin Botonjić, Karlo Gavranović, Fran Senčar, Roberto Milaković, Matija Jurišić, Ian Stojanović, Renato Periček i Patrik Miškulin.
Treneri su se složili da su rezultati zadovoljavajući, a forma u usponu. Za plivačice i plivače koji su već ranije isplivali potrebne norme za nastup na Državnom prvenstvu (Zagreb, 18. – 21. 07. 2015.), ovo natjecanje je još jedno u nizu kontrolnih takozvanih trening natjecanja, koja nam pokazuju trenutno stanje forme plivača, dok je za ostale ovo bila još jedna prilika za ostvarivanje najboljih osobnih rezultata i pokušaj ”hvatanja” potrebnih limita za nastup na državnom prvenstvu.