Još jedan, 6. po redu „Sv. Kvirin“ je iza nas…u subotu 16. 05. na bazenu ŠRC Sisak okupilo se 260 kadeta i mlađih kadeta iz petnaest hrvatskih klubova, te jednog kluba iz BiH, čime je natjecanje dobilo epitet međunarodnog.

Drugu sezonu za redom, „Sv. Kvirin“ sedma je, ujedno i pretposljednja postaja HPS-ovih Mini Grand Prix mitinga za već spomenute kategorije kadeta i mlađih kadeta. Plivačce i plivači bili su podijeljenih u šest kategorija, tri muške (dječaci stari 11-12, 13 i 14 godina), i tri ženske kategorije (djevojčice stare 10, 11 i 12 godina).
Izvrsnih, utrka nije nedostajalo, tako da je već poslovično ispunjeno gledalište sisačkog bazena moglo uživati u uzbudljivim i napetim završnicama utrka koje su nerjetko odlučivane zadnjim zaveslajem.
U jakoj konkurenciji, plivačice i plivači PK Sisak Janaf, njih ukupno četrdeset, otplivalo je puno osobnih rekorda i tridesetak normi za nastup na ljetnom državnom prvenstvu. Plivačima u pratnji bili su trenerica Mateja Žebčević Lukić, trener Hrvoje Petrović i pomoćni trener Velimir Rođak.
Kod domaćih plivačica i plivača istaknuli su se u najstarijoj kategoriji kod djevojčica (F1) Tea Lužaić trećim mjestom na 200 m slobodno i šestim mjestom u ukupnom poretku za Mini Grand Prix, Jana Pavičić sa dva treća mjesta na 100 i 200 m prsno, te Maja Sigur trećim mjestom na 400 m mješovito, dok su u istom uzrastu kod dječaka medalje osvojili, Karlo Tomić dvije srebrne na 100 i 200 m prsno i Petar Bodo Milaković bronca na 200 m prsno.
U kategoriji jedanaestogodišnjih plivačica izvrsne rezultate postigla je Paula Lončarević prvim mjestom na 800 m slobodno, te tri druga mjesta na 200 m mješovito, 100 m slobodno i 400 m slobodno. Do srebrne medalje u istom uzrastu doplivale su i Olivera Ščrbak na 200 m leđno i Nina Podrić na 100 m delfin, dok je u najmlađem uzrastu Dora Mihaljević osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju na 200 m delfin i broncu na 200 m slobodno, a Ema Viljevac broncu na 200 m delfin.
Na kraju natjecanja, proglašeni su i najuspješnija plivačica i najuspješniji plivač HPS Mini Grand Prix 6. “Sv. Kvirina”, te su nagrađeni velikim peharima organizatora PK Sisak Janaf, i bogatim poklon paketom donatora natjecanja Podravke iz Koprivnice, koja je poklon paketima nagradila i ostale osvajače medalja, te trenere najuspješnijih plivača.
Kod plivačica najvrjedniji zbroj dva rezultata imala je Anđela Sičaja članica HAPK Mladost Zagreb, dok je u konkurenciji plivača tu laskavu titulu osvojio Marko Kovačić član PK 22. April Banja Luka.
U poretku za HPS Grand Prix bodove su osvajale plivačice:
25 bodova Anđela Sičaja, MLADOST
20 bodova Ellena Šušteršić, JADERA
16 bodova Tesa Novak, OLIMP-TERME TUHELJ
13 bodova Tonka Krstić, JADERA
10 bodova Lora Kalinić, MLADOST
7 bodova Tea Lužaić, SISAK JANAF
5 bodova Marija Kardum, ŠIBENIK
3 boda Lucija Čukljek, MEDVEŠČAK
2 boda Iva Martić, MLADOST
1 bod Katarina Ćurlik, 22. April

Kod plivača, bodove su osvojili:
25 bodova Luka Sudarević, MEDVEŠČAK
20 bodova Marko Kovačić, 22. APRIL
16 bodova Toni Propadalo, MORNAR
13 bodova Filip Đurić, ZAGREBAČKI
10 bodova Nikola Iveković, OLIMP-TERME TUHELJ
7 bodova Niko Perica, ŠIBENIK
5 bodova Duje Grgić, JADERA
3 boda Luka Kmetić, MLADOST
2 boda Božo Puhalović, ZADAR
1 bod Jovan Lekić, 22. APRIL

Odličnom organizacijom HPS Mini Grand Prix natjecanja iskazao se Plivački klub Sisak Janaf, uz veliku pomoć glavnog pokrovitelja natjecanja INA d.d. i već spomenutog vrijednog donatora Podravka d.d.