Međunarodni plivački miting Zlatni medvjed održan  je u svom 37. izdanju u organizaciji Plivačkog kluba Medveščak 24. i 25. lipnja 2023. na bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu.
Ovogodišnje izdanje Zlatnog medvjeda bilo je uvršteno  u World Aquatics kalendar, kao međunarodno natjecanje za isplivavanje normi za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Na natjecanju je nastupilo 325 natjecatelja iz 33 kluba iz Austrije, Italije, Turske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Engleske i Hrvatske.

Plivačice i plivači natjecali su se u kategoriji mlađih juniora, juniora i općoj kategoriji.

Prijepodne su se plivale kvalifikacijske utrke, a poslijepodnevne svoje nastupe izborili su najboljih 24 natjecatelja koji su bili raspoređeni u A ( opće finale ), B ( juniorsko finale ) i C ( mlađe juniorsko finale ).

Medalje su se dijelile samo u općoj (seniorskoj ) kategoriji.

Plivački klub Sisak Janaf nastupio je sa osam plivačica i jednim plivačem koji su pokazali vrlo dobro plivanje te su uspjeli izboriti popodnevne nastupe u 3 B  i 10 C finala.

Za Sisak Janaf plivali su Lorena Bilušić, Elena i Lana Rajković, Saša Borovnjak, Dora Horžić, Laura Panjković, Mia Posavec, Vlatka Panjković te Matija Smernić.

Najuspješniji su bili :

Laura Panjković koja je plivala 3 B finala u disciplinama 200m leđno, 100m leđno i 50m leđno i C finale u disciplini 100m slobodno.

Lana Rajković izborila je 3 C finala u disciplinama 100m i 200m prsno, 200m mješovito.

Matija Smernić plivao je 2 C finala u disciplinama 200m slobodno i 100m leptir.

Saša Borovnjak plivala je 2 C finala u disciplinama 100m i 200m prsno.

Dora Horžić plivala je 2 C finala u disciplinama 100m i 200 m prsno.

Čestitke svim našim plivačicama i plivačima na njihovim nastupima

 Team PKSJ