Hrvatski plivački savez je 11. i 12. travnja u Sisku bio domaćin ovogodišnjeg Susreta mladih reprezentacija Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Na 50 m plivalištu ŠRC Sisak i u odličnoj organizaciji PK Sisak Janaf, najbolji mladi hrvatski plivači odmjerili su snage s vršnjacima iz spomenutih susjednih zemalja. Ovom tradicionalnom natjecanju Susreta mladih reprezentacija Hrvatske i Slovenije, prije nekoliko godine priključio se Plivački savez Srbije, a prošle godine i Plivački savez Bosne i Hercegovine, tako da se u Sisku, na ovogodišnjem natjecanju okupilo 175 najboljih mladih plivačica i plivača iz regije. Boje reprezentacije Hrvatske na ovom natjecanju od sisačkih plivačica branile su Ema Šarar i Lea Peternel, dok su plivače zastupali Matija Luka Rafaj i Stefan Brnad.
Natjecanje se odvijalo u dva dijela; subota poslije podne i nedjelja dopodne, a na ceremoniji svečanog otvaranja u subotu, natjecateljima, gledateljima i gostima obratila se i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, zaželjevši plivačicama i plivačima dobre rezultate i ugodan boravak u Sisku. Natjecanje je otvorio predstavnik domaćina ovogodišnjeg četveroboja, glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo.

Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije dobne kategorije:
Kategorija A:
M: 1996/1997/1998
Ž: 1998/1999/2000

Kategorija B:
M: 1999/2000
Ž: 2001/2002

Svaki plivač mogao je nastupiti u dvije individualne discipline i u štafeti po dijelu natjecanja, a prema plasmanu osvajali su bodove za svoje reprezentacije.
Na kraju dvodnevnog natjecanja dobili smo ukupnog pobjednika natjecanja, reprezentaciju Slovenije, te pobjednike kod muških u obje dobne kategorije Hrvatsku, a u ženskoj konkurenciji, također u obje dobne kategorije, Sloveniju.
Obzirom na činjenicu da su državna prvenstva završila prije dva-tri tjedna, te da su počele bazične pripreme za drugi dio sezone, rezultati su bili bolji od očekivanih, a borbenosti i uzbuđenja i prekrasnih utrka nije nedostajalo. Oba dana, natjecanje je pratilo 250-300 gledatelja koji su bučnim bodrenjem “tjerali” mlade natjecatelje do još boljih rezultata.
Na kraju spomenimo da su svi, od sudionika natjecanja do čelnika Hrvatskog plivačkog saveza bili iznimno zadovoljni i boravkom i natjecanjem u Sisku, te da kući osim dobrih rezultata nose i ugodne uspomene iz Siska, a PK Sisak Janaf još jednom se dokazao besprijekornom organizacijom i vrlo zahtjevnih natjecanja.