PK Osijek Žito tradicionalno organizira plivački miting za najmlađe plivačice i plivače u 25 metarskim bazenima. U subotu, 30. 04. ove godine, na jubilarnom 15. Lima kupu, nastupilo je preko 250 najmlađih plivačica i plivača iz 11 hrvatskih i sedma klubova iz BiH i Srbije. PK Sisak Janaf nastupio je sa rekordnim brojem od 35 plivačica i plivača. Za mnoge od njih ovo je natjecanje bio prvi plivački nastup izvan Siska, a najmlađi od njih prvi su se puta susreli sa plivačkim natjecanjem uopće. Osim za stjecanje iskustva i razvoj sportskog duha, plivačice i plivači još su jednom iskoristili priliku za rušenje osobnih rekorda i odmjeravanje snaga sa svojim vršnjacima. Iako nismo nastupili sa plivačicama i plivačima u dvije najstarije kategorije ostvarili smo dobre rezultate.
Postolju je najbliže doplivao Mislav Kivač Podnar sa 4. mjestom u D kategoriji u disciplinama 50 m delfin i 50 m leđno, 10. mjestom u disciplini 50 m prsno i 9. mjestom u disciplini 50 m slobodno. Značajne rezultate u D kategoriji postigli su i Ivana Roksandić 6. mjestom na 50 m prsno, Jakov Petrić 8. mjestom na 50 m leđno i 9. mjestom na 50 m prsno, Antonija Buić 8. mjestom na 50 m delfin, 10. mjestom na 50 m slobodno i 11. mjestom na 50 m prsno, te Roko Senčar 9. mjestom na 50 m delfin.
U C kategoriji istakli su se Mario Maričević 8. mjestom u disciplinama 50 m delfin i 50 m slobodno i 9. mjestom na 50 m prsno, te Gregor Stojanović 9. mjestom na 50 m slobodno i 11. mjestom na 50 m leđno.
Ponosno ističemo naše plivačice i plivače koji su se prvi puta susreli sa plivačkim natjecanjem: Iva Sopić, Isabela Debeljaković, Matija Pušić, Nicolas Blažević, Noa Rebić, Domagoj Pernar i Gabriel Smolčić.
Na natjecanju su ih vodili treneri Hrvoje Petrović, Mateja Žebčević Lukić i Lidija Franić.
BRAVO za sve njih!

Lidija Franić