Plivački festival u Heidenheimu „25. Internationales Schwimmfest der Stadwerke Heidenheim AG 2016“, održavao se od petka 21. 04. do nedjelje 23. 04. 2016. na 50-metarskom gradskom bazenu “Hallenbad Aquarena”. Na natjecanju je nastupilo 47 klubova iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije i Hrvatske sa ukupno 630 prijavljenih natjecatelja.
Plivački klub Sisak Janaf nastupio je sa 15 plivačica i plivača; Nola Brnad, Paulina Kušan, Nika Pancirov, Morena Polanec (sve 2002. godište), Vanessa Vukić, Laura Radić (obje 2001. godište), Petra Golem i Saša Podrić (obje 2000. godište), te Matija Jurišić (2000. godište), Aldin Botonjić, Stefan Brnad, Fran Senčar, Karlo Gavranović, Roberto Milaković (svi 1999. godište), i Karlo Grabić (1998. godište).
U četvrtak navečer oko 18h, nakon 12 sati vožnje stigli smo u Heidenheim. Smješteni smo bili u Andrea’s Hotel Garni – zgrada u centru mjesta blizu bazena. Nakon večere krenuli smo u laganu šetnju po centru grada u kojem je, na našu nažalost radno vrijeme svih trgovina bilo do 20h.
Petak dopodne smo također iskoristili za razgledavanje centra mjesta i šoping.
Natjecanje je počelo u popodnevnim satima. Očekivali smo pokoju medalju već prvi dan, ali plivačice i plivači iz PK Sisak Janaf-a iznenadili su dobrim nastupima i već prvi dan osvojili su 4 zlata i po 2 srebra i 2 bronce. Zlata su osvojili u svome godištu Nika Pancirov na 400 m slobodno i Vanessa Vukić na 200 m mješovito te Matija Jurišić i Stefan Brnad na 200 m mješovito. Srebro su osvojili Nola Brnad i Karlo Grabić također na 200 m mješovito dok su bronce u istoj disciplini osvojili su Morena Polanec i Aldin Botonjić. Ostali plivačice i plivači imali su također dobre nastupe na razini svojih najboljih rezultata.
Subota je od rano postala radna…već u 8 sati ujutro bili smo na bazenu. Sportski gledano, kako smo počeli, tako smo i nastavili…subota je donijela također dobre nastupe sisačkih plivačica i plivača te osvojenih 8 zlatnih, 1 srebrna i 3 brončane medalje. Najuspješniji je bio Karlo Grabić na 100 m leđno sa dvije zlatne medalje, jednu je osvojio u svome godištu dok je drugu izborio u finalu u apsolutnoj kategoriji. Zlata su osvojili u svojim godištima Morena Polanec na 100 m leđno, Paulina Kušan na 100 m leptir, Matija Jurišić na 100 m prsno i Aldin Botonjić na 100 m slobodno. Na 200 m slobodno zlata su osvojili Nika Pancirov u svom godištu i Stefan Brnad koji je sa svojim rezultatom bio i prvi u apsolutnoj konkurenciji. Srebrnu medalju u svome godištu osvojila je Vanessa Vukić na 100 m leptir, dok su bronce isplivali Stefan Brnad na 100 m slobodno u svom godištu, Nola Brnad na 100 m prsno u svom godištu i Fran Senčar na 200 m slobodno također u svom godištu.
U nedjelju je natjecanje počelo u 9h i prvo su se plivale sprinterske discipline 50 m sve tehnike i finala tih disciplina, a nakon toga 200 m leptir, leđno i prsno. Zadnji dan natjecanja osvojili smo još 5 medalja. Zlato su osvojili Karlo Grabić na 50 m leđno sa apsolutno najboljim rezultatom, Paulina Kušan na 200 m leptir u svom godištu i Matija Jurišić u svom godištu sa ukupno drugim najboljim vremenom. Brončane medalje su osvojili Nola Brnad na 200 m prsno u svom godištu i Aldin Botonjić koji je u finalu na 50 slobodno doplivao do 3. mjesta u apsolutnoj kategoriji.
Sve u svemu ostaje jedna lijepa uspomena na putovanje i boravak u Heidenheimu, sa odličnim sportskim rezultatima.
Hvala gradu Heidenheimu što nam je to ponudio i pomogao. Hvala gradu Sisku što nam je to omogućio…

Marko Milatović, trener