Protekli vikend 23. i 24. 04. 2016. donio je nastavak HPS Mini Grand Prix serije natjecanja za kadete i mlađe kadete. Na 50 metarskom bazenu u Utrinama započeo je ljetni dio sezone nastupa za navedene kategorije, a odličan domaćin 13. izdanja “Festivala plivanja” bio je PK Dubrava. Na dvodnevnom natjecanju okupilo se 410 natjecatelja iz 21 hrvatskog kluba i jednog klub iz Rumunjske. U iznimno kvalitetnoj muškoj i ženskoj konkurenciji PK Sisak Janaf predstavljalo je ukupno 18 kadeta pod vodstvom trenera Hrvoja Petrovića i 9 mlađih kadeta pod vodstvom trenera Velimira Rođaka. U konkurenciji kadetkinja su nastupili Nina Podrić, Olivera Šćrbak, Paula Lončarević, Sandra Vujić, Tara Ivičinec, Dora Mihaljević, Ema Viljevac, Hanna šarko, Iskra Krnjajić, Klara Kirin, Lorena Bilušić, Lorena Kušan, Sara Kirin, te kadeti Luka Kokić, Goran Vujić, Ivan Mitar, Marko Vujnović, Sebastian Špehar. Medalje su osvojile u konkurenciji plivačica 2004. godište Paula Lončarević na 100 i 200 m slobodno drugo mjesto, dok je na 400 m slobodno bila treća, Nina Podrić bila je druga na 100 m prsno i treća na 200 m prsno, dok je Olivera Šćrbak bila druga na 200 m leđno. U konkurenciji djevojčica 2005. godište Dora Mihaljević bila je prva na 200 m leptir, dok je na 100 i 200 m prsno zauzela treće mjesto.
Na natjecanju „Festival plivanja“ nastupilo je kao što smo napisali i devet mlađih kadeta iz Plivačkog kluba Sisak Janaf; Antonia Šapina, Petar Krnjaić, Otto Porcer, Franko Antoliš, Bruno Sučić, Mario Maričević, Gregor Stojanović, Franjo Penić i Antonio Šustić. Dječaci su nastupali u disciplinama 200 m slobodnim i 200 m mješovitim stilom, dok je Antonia Šapina nastupila u disciplinama 100 m slobodno i 200 m prsno. Od plasmana, valjalo bi naglasiti peto mjesto Antonie Šapine u disciplini 200 prsno. Cilj ovog natjecanja za ketegoriju mlađih kadeta bio je da svi plivači u obje discipline poprave najbolja osobna vremena što se i dogodilo, te odreda zaslužuju čestitke na zalaganju, borbenosti i dobrom plivanju.
U poretku za HPS bodove za Mini Grand Prix, prvo mjesto i 25 bodova kod dječaka osvojio je Dominik Matošević (2002), HAPK Mladost Zagreb, dok je kod djevojčica prvo mjesto osvojila Tessa Novak (2004), Olimp Terme-Tuhelj. Od plivačica PK Sisak Janaf u konkurenciji za bodove bile su odlične Paula Lončarević na trećem mjestu i Olivera Šćrbak na devetom mjestu.
Čestitke svim plivačicama i plivačima, te najavljujemo slijedeći „odračun“ kadetkinja i kadeta na domaćem bazenu u Sisku 14. svibnja, kada je na rasporedu sedmi, pretposljednji miting iz serije Mini GP mitinga…7. „Sv. Kvirin“.