U subotu 10. 10. u Sisku, na bazenu ŠRC-a održano je 1. i 2. kolo lige Regije 4.
Nastupilo je sedam klubova, uz domaćina PK Sisak Janaf, nastupili su i PK Osijek Žito, Čakovečki plivački klub, PK Međimurje, Vinkovački plivački klub, PK Barok i PK Varaždinske toplice, ukupno 210 plivačica i plivača.
PK Sisak Janaf nastupio je sa 95 plivačica i plivača pod vodstvom trenerica Mateje Žebčević i Lidije Franić, te njihovih kolega, Marka Milatovića, Mirana Ančića i Velimira Rođaka.
Ovo natjecanje bilo je prvo u novoj plivačkoj sezoni. te je poslužilo kao provjera za uvodnih šest tjedana treniranja.
Plivači PK Sisak Janaf, otplivali su jako dobro i sa nestrpljenjem očekuju sljedeće provjere u Zagrebu međunarodni miting Vidra, odnosno HPS Grand Prix miting u Splitu.

Glavni trener Dejan Rukljač na molbu da prokomentira i ocijeni nastup A grupe rekao je:”Kao što znamo, u subotu je održano 1. i 2. kolo lige Regije 4 na bazenu ŠRC-a u Sisku, na kom je sudjelovalo svih 22 plivačica i plivača A grupe. Natjecanje je poslužilo kao kontrolno prije izlazka iz bazične pripreme kao i za isprobavanje nekih novih taktičkih zamisli u samim utrkama, dok je za Emu Šarar ovo natjecanje označilo kraj bazične pripreme i početak specifične pripreme. Rezultati na natjecanju su bili jako dobri, te su neki plivači iznenadili odličnim plivanjem za ovaj dio priprema. Moram pohvaliti sve članove grupe koji su sve zamisli trenera sproveli u vodi i nije bilo nikakvih problema tijekom cijeloga natjecanja. Ciljevi i dalje ostaju isti, raditi na ispravljanju tehnike plivanja kod svih plivača i na razvoju funkcionalnih i motoričkih sposobnosti. Sljedeća provjera za većinu plivača je prvi HPS Grand Prix miting u sezoni, u Splitu”.

U isto vrijeme, malo južnije, u Šibeniku, dvanaestoro plivačica i plivača kadetskog uzrasta pod vodstvom trenera Hrvoja Petrovića, sudjelovalo je na prvom ovosezonskom HPS Mini GP natjecanju “Sv. Mihovil”. Ukratko, izvrsno plivanje i mnogo medalja. Paula Lončarević drugoplasirana u ukupnom poretku za Mini Grand Prix, Olivera Ščrbak sedma, a Nina Podrić deveta u istom poretku. Podsjetimo, boduju se četiri najbolja rezultata i na temelju njih radi se lista deset najuspješnijih plivačica i plivača. Medalje su osvojili; Ema Viljevac na 800 i 400 m slobodno brončane medalje, Paula Lončarević srebra na 100, 200 i 400 m slobodno te bronca na 200 m mješovito, Goran Vujić srebro na 400 m mješovito, te 100 i 200 m delfin, dok je Sandra Vujić osvojila brončano odličje na 100 m delfin. Nina Podrić bila je brončana na 100 i 200 m prsno, Sebastian Špehar srebrni na 200 m leđno, a Dora Mihaljević zlatna na 100 i 200 m delfin.

Još su odlično plivali Olivera Ščrbak (četiri 4. mjesta), Hanna Šarko, Marko Vujnović, Ivan Mitar (dva 4. mjesta) i Antonio Silaj.

Odličan uvod u sezonu.

Čestitamo!

PK-NOVI_logo(1)